• Select your website
  • NL

Model Driven Development

Beginnen met de juiste architectuur en het juiste ontwerp

Software wordt steeds complexer en zelfs fouten die op basisniveau worden gemaakt, komen pas laat in het proces aan het licht. Door direct vanaf het begin van de ontwikkelingscyclus een hoge kwaliteitstandaard voor software na te streven, wordt er een korte doorlooptijd bereikt. Het bouwen van hoogwaardige software zit in de genen van Altran.

Model Driven Development garandeert dat de software wordt ontwikkeld op basis van de juiste architectuur en het juiste ontwerp. Architecten en ontwikkelaars staan in de beginfase voor ontwerpkeuzen. Door software te ontwikkelen op basis van een model, worden deadlocks, livelocks en race conditions voorkomen. Voor onze software-engineers vormen deze begrippen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Door het model te verifiëren en het automatisch naar een foutloze code te converteren, is het testen van eenheden niet meer nodig.

Michiel Soede, Senior Software Architect bij Altran, bevestigt dit: "Met behulp van Model Driven Development kunnen we in korte tijd een werkende versie van een nieuwe product bouwen. Het ontwikkelen van een correct model resulteert tevens in hoogwaardige software. Deze combinatie van snelheid en kwaliteit weet ik bijzonder te waarderen bij Model Driven Development."