• Select your website
  • NL

PinkRoccade Healthcare

Mobiele toepassing levert gemak en foutloze registratie op

Ervaring met nieuwe technologie zorgt voor een snelle oplossing

PinkRoccade Healthcare werkt continu aan vernieuwing van haar software-oplossingen. Voor het uitbreiden van de functionaliteiten in het elektronisch cliëntendossier (ECD) mijnCaress, maakte PinkRoccade gebruik van de expertise van Altran technology solutions waardoor automatische tijdregistratie binnen iCaress werd gerealiseerd.

 

iCaress, de mobiele app van mijnCaress

Het elektronisch cliëntendossier (ECD) mijnCaress is een totaaloplossing voor thuiszorg, gehandicaptenzorg, verpleging en verzorging. Voor zorg in de wijk is er de smartphone-oplossing iCaress. Hiermee kunnen zorgverleners altijd en overal informatie uit het ECD ophalen en uitwisselen. Hierdoor kan de zorgprofessional maximale tijd aan de cliënt besteden en via slimme mogelijkheden ook voldoen aan de nodige registratie-eisen. Door de nieuwere ontwikkelingen en meermogelijkheden van de smartphone ontstaan hierdoor ook nieuwe mogelijkheden voor iCaress. Samen met Altran is bekeken wat de beste mogelijkheden zijn om deze nieuwe technologieën toe te passen.

 

Automatische tijdregistratie binnen iCaress

Zorgverleners moeten hun tijd bij de cliënten registreren voor de verantwoording van geleverde zorg in declaraties. Er zijn verschillende methoden om deze tijd te registreren, maar die werken niet optimaal. In veel gevallen is de medewerker belast met invoeren/wijzigen van registraties en soms moet de cliënt achteraf nog akkoord geven op het aantal gewerkte uren. Er bleek dus winst te zitten in het automatiseren van de urenregistratie voor thuiszorgmedewerkers. Altran maakt het mogelijk om tijdsregistratie automatisch met de smartphone uit te voeren met behulp van Near Field Communication (NFC) technologie, een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. De chip in de smartphone communiceert met een andere NFC-chip. De zorgverlener hoeft alleen maar met zijn of haar smartphone de NFC-chip aan te raken om direct informatie uit te wisselen. Door deze oplossing wordt het gebruiksgemak van de mobiele toepassing van iCaress verhoogd. Daarnaast wordt de tijdsregistratie nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Niels Dam, Productmanager bij PinkRoccade vertelt: "Doordat Altran een ruime ervaring heeft opgebouwd in NFC-technologie kon de oplossing snel gebouwd worden. Altran ziet potentie in deze technologie en heeft zich daar al langere tijd in verdiept. Hierdoor was de functionaliteit al binnen enkele weken ontwikkeld en konden wij de software snel integreren in ons product. De expertise van Altran zorgde ervoor dat het product in een significant kortere tijd op de markt kon worden gebracht. Dat zorgt dat wij snel kunnen innoveren en bespaart ons ontwikkelingskosten. "