• Select your website
  • NL

Life Sciences & Chemicals

Als toeleverancier van de levensmiddelenindustrie moet Vitablend aan strenge wet- en regelgeving voldoen, onder meer op het gebied van voedselveiligheid. Deze industrie kent de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) inventarisatie. Deze controlepunten heeft Vitablend in hun Manufacturing Execution System (MES) geborgd om de workflow in de fabriek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Altran bedacht en ontwikkelde voor Cochlear software waarmee geluid draadloos verzonden kan worden naar een geïmplanteerd hoortoestel.

PinkRoccade Healthcare update voortdurend haar softwareoplossingen.

Voorkomen is beter dan genezen. Maar in veel gevallen ook lastiger. In de gezondheidszorg is het bijvoorbeeld moeilijk om te voorspellen wanneer een bepaalde kwaal zich voordoet. Het monitoren van allerlei lichaamsfuncties via sensoren is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De noodzaak van een fysieke koppeling met het apparaat dat de meetgegevens uitleest is echter een belangrijke beperking. 

Altran realiseert ideeën van behandelaars en farmaceutische leveranciers en werkt die uit tot concrete technische oplossingen. Recent werd Altran in de arm genomen door Teva Pharma, toonaangevend in medicatie voor multiple sclerose (MS). Gezamenlijk doel was de bestrijding van vermoeidheid bij MS patiënten aan de hand van een software oplossing.

Resultaten uit complexe medische en statische simulaties binnen een tot twee dagen in plaats van een tot twee weken: dat was de uitdaging waar Altran en SGS-Exprimo voor stonden.

Equipment engineering

  • Wereldwijd farmaceutisch bedrijf: equipment engineering voor nieuw gebouw, kwalificatie en validatie 

Kwaliteit en naleving

  • Wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf: kwaliteitssystemen en ondersteuning bij naleving voor modernisatieproject van een fabriek 

Productontwikkeling

  • Toonaangevende producent van medische apparatuur: ontwikkeling van een platte detector