• Select your website
  • NL

Intelligent Systems

Bij steeds meer gebouwen en huizen worden slimme met het internet verbonden producten geïnstalleerd. Honeywell Customized Comfort Products (HCCP) speelt in op deze Internet of Things (IoT)-trend en ontwikkelde samen met Altran nieuwe functionaliteiten voor verwarmings- en ventilatiesystemen.

Altran bedacht en ontwikkelde voor Cochlear software waarmee geluid draadloos verzonden kan worden naar een geïmplanteerd hoortoestel.

Daikin is wereldwijd marktleider op het gebied van HVAC-R systemen en specialist in verwarmen en koelen. Kwaliteit is een van hun speerpunten. Daikin is voortdurend op zoek naar manieren om hun producten te verbeteren. Zoals het vergroten van de efficiëntie en het gebruik van systemen die reeds zijn ingezet in het veld. 

Draadloos opladen van NXP maakt het mogelijk voor meerdere apparaten om dezelfde draadloze oplader te gebruiken als ze maar compatibel zijn met de draadloze powertransmissietechnologie die in de oplader is ingebouwd.

PinkRoccade Healthcare update voortdurend haar softwareoplossingen.

Video is de toekomst van communicatie, ook op de weg. En terwijl de visuele revolutie maar doorgaat, worden er steeds nieuwe functies toegevoegd aan video-gebaseerde rijhulpsystemen. 

Kunnen we de filedruk verminderen zonder extra asfalt of verkeerstechnische maatregelen? En weet de ANWB straks al op afstand wat er aan de hand is als u met uw auto langs de kant van de weg staat? Als het aan Altran en Beijer Automotive ligt wel. Samen ontwikkelden we een intelligente boordmodule waarmee de voertuiggegevens van vrijwel alle merken en typen auto's op afstand kunnen worden uitgelezen.

Geïntegreerd systeem van TomTom maakt rijden eenvoudiger en leuker

Een controlepaneel met knoppen voldoet niet meer aan het groeiende aantal functionele behoeften, eenvoudigweg omdat er teveel knoppen voor nodig zijn. Vandaar de overstap naar touchscreen.

Voorkomen is beter dan genezen. Maar in veel gevallen ook lastiger. In de gezondheidszorg is het bijvoorbeeld moeilijk om te voorspellen wanneer een bepaalde kwaal zich voordoet. Het monitoren van allerlei lichaamsfuncties via sensoren is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De noodzaak van een fysieke koppeling met het apparaat dat de meetgegevens uitleest is echter een belangrijke beperking. 

Altran realiseert ideeën van behandelaars en farmaceutische leveranciers en werkt die uit tot concrete technische oplossingen. Recent werd Altran in de arm genomen door Teva Pharma, toonaangevend in medicatie voor multiple sclerose (MS). Gezamenlijk doel was de bestrijding van vermoeidheid bij MS patiënten aan de hand van een software oplossing.

Het verkrijgen van simulatieresultaten van complexe pharmacometrische en statistische modellen in een of twee dagen in plaats van een of twee weken: dat was de uitdaging voor Altran en SGS-Exprimo.

Mirror Controls international, MCi, is marktleider in het ontwerpen en produceren van actuatoren (verstelinstrumenten) voor buitenspiegels voor de complete automobielindustrie. De kracht zit in het omzetten van ideeën naar concrete producten met een hoge precisie en stabiliteit. MCi durfde het ook aan in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen in de automobielindustrie om zowel brandstofverbruik als CO2-uitstoot te verlagen door een project op te zetten voor de ontwikkeling van een actuator voor een Active Grille Shutter (AGS).

Altran neemt volledige software lifecycle over van grote klant in de Hightech Machinebouw. Een succesvolle langdurige verbintenis creëert meerwaarde voor alle partijen.

Bij onze klant was de totale cyclus van requirement specificatie tot en met testen van ontwikkelde onderdelen te lang. Hierdoor waren specificaties achterhaald en meerdere malen gewijzigd op het moment van opleveren van de tools. Er was meer flexibiliteit nodig om snel resultaat te behalen.