• Select your website
  • NL

Cases

Als toeleverancier van de levensmiddelenindustrie moet Vitablend aan strenge wet- en regelgeving voldoen, onder meer op het gebied van voedselveiligheid. Deze industrie kent de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) inventarisatie. Deze controlepunten heeft Vitablend in hun Manufacturing Execution System (MES) geborgd om de workflow in de fabriek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

 

Bij steeds meer gebouwen en huizen worden slimme met het internet verbonden producten geïnstalleerd. Honeywell Customized Comfort Products (HCCP) speelt in op deze Internet of Things (IoT)-trend en ontwikkelde samen met Altran nieuwe functionaliteiten voor verwarmings- en ventilatiesystemen.

Hoe ontwikkel je een vliegtuig dat meer dan 200 ton van Parijs naar New York kan vervoeren op zonne-energie? 

Dutch Space, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en Altran hebben een vliegsimulator voor de nieuwe Joint Strike Fighter ontwikkeld. 

Het Dubai World Central werkt samen met Altran aan het Dubai Aviation District; het eerste, geavanceerde onderhoudscentrum voor zakenjets en helikopters. 

Een product lanceren in een buitengewoon delicate sector, zoals de luchtvaart, gebeurt niet van de ene dag op de andere. Men moet er immers absoluut zeker van zijn dat het in alle omstandigheden even betrouwbaar is. Dat vereist specifieke vaardigheden waarover niet alle ondernemingen beschikken. 

Pingelen wordt veroorzaakt door zelf-ontbranding in de benzinemotor dat vervolgens prestaties vermindert. De benzinemotor van de toekomst vraagt om een oplossing die het begin van pingelen vertraagt en benzineverbruik reduceert.

Kunnen we de filedruk verminderen zonder extra asfalt of verkeerstechnische maatregelen? En weet de ANWB straks al op afstand wat er aan de hand is als u met uw auto langs de kant van de weg staat? Als het aan Altran en Beijer Automotive ligt wel. Samen ontwikkelden we een intelligente boordmodule waarmee de voertuiggegevens van vrijwel alle merken en typen auto's op afstand kunnen worden uitgelezen.

Geïntegreerd systeem van TomTom maakt rijden eenvoudiger en leuker

Mirror Controls international, MCi, is marktleider in het ontwerpen en produceren van actuatoren (verstelinstrumenten) voor buitenspiegels voor de complete automobielindustrie. De kracht zit in het omzetten van ideeën naar concrete producten met een hoge precisie en stabiliteit. MCi durfde het ook aan in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen in de automobielindustrie om zowel brandstofverbruik als CO2-uitstoot te verlagen door een project op te zetten voor de ontwikkeling van een actuator voor een Active Grille Shutter (AGS).

Video is de toekomst van communicatie, ook op de weg. En terwijl de visuele revolutie maar doorgaat, worden er steeds nieuwe functies toegevoegd aan video-gebaseerde rijhulpsystemen. 

De klant staat meestal niet stil bij de complexe systemen die werden ontwikkeld om hem het leven te vergemakkelijken. Iedereen vindt het bijvoorbeeld volstrekt normaal om voor zijn persoonlijk gebruik over voldoende elektriciteit en gas te beschikken. En toch is dat slechts mogelijk dankzij spitstechnologie.

Altran bedacht en ontwikkelde voor Cochlear software waarmee geluid draadloos verzonden kan worden naar een geïmplanteerd hoortoestel.

PinkRoccade Healthcare update voortdurend haar softwareoplossingen.

Voorkomen is beter dan genezen. Maar in veel gevallen ook lastiger. In de gezondheidszorg is het bijvoorbeeld moeilijk om te voorspellen wanneer een bepaalde kwaal zich voordoet. Het monitoren van allerlei lichaamsfuncties via sensoren is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De noodzaak van een fysieke koppeling met het apparaat dat de meetgegevens uitleest is echter een belangrijke beperking. 

Altran realiseert ideeën van behandelaars en farmaceutische leveranciers en werkt die uit tot concrete technische oplossingen. Recent werd Altran in de arm genomen door Teva Pharma, toonaangevend in medicatie voor multiple sclerose (MS). Gezamenlijk doel was de bestrijding van vermoeidheid bij MS patiënten aan de hand van een software oplossing.

Het verkrijgen van simulatieresultaten van complexe pharmacometrische en statistische modellen in een of twee dagen in plaats van een of twee weken: dat was de uitdaging voor Altran en SGS-Exprimo.

Na jaren van samenwerking waren de experts van Altran bekend met de uitdagingen van een van de grootste universiteiten van Nederland.

 

 

De inwoners van Amsterdam rekenen op het Waternet om hen te voorzien van uitstekend drinkwater afkomstig uit de nabijgelegen duinen. 

Je bent een hoogtechnologisch bedrijf met faam zoals Technicolor. De ontwikkelingen in je branche gaan bliksemsnel. Zo kom je geregeld wat technische en managementcompetenties tekort. Dan springen blijkbaar de Altran-consulenten in, die het vak zo goed kennen dat ze de innovatie en het technisch management fors vooruithelpen.

Draadloos opladen van NXP maakt het mogelijk voor meerdere apparaten om dezelfde draadloze oplader te gebruiken als ze maar compatibel zijn met de draadloze powertransmissietechnologie die in de oplader is ingebouwd.

Een controlepaneel met knoppen voldoet niet meer aan het groeiende aantal functionele behoeften, eenvoudigweg omdat er teveel knoppen voor nodig zijn. Vandaar de overstap naar touchscreen.

Bij onze klant was de totale cyclus van requirement specificatie tot en met testen van ontwikkelde onderdelen te lang. Hierdoor waren specificaties achterhaald en meerdere malen gewijzigd op het moment van opleveren van de tools. Er was meer flexibiliteit nodig om snel resultaat te behalen. 

Daikin is wereldwijd marktleider op het gebied van HVAC-R systemen en specialist in verwarmen en koelen. Kwaliteit is een van hun speerpunten. Daikin is voortdurend op zoek naar manieren om hun producten te verbeteren. Zoals het vergroten van de efficiëntie en het gebruik van systemen die reeds zijn ingezet in het veld. 

Altran neemt volledige software lifecycle over van grote klant in de Hightech Machinebouw. Een succesvolle langdurige verbintenis creëert meerwaarde voor alle partijen.

Hoe zorgen we ervoor dat onze leveranciers beter samenwerken en hoe verkorten we hierdoor onze time-to-market? 

Altran, Microsoft en Flight Focus presenteren 'NavigaSuite', de eerste suite van electronic flight bag (EFB)-applicaties ontworpen door Altran en geïntegreerd door Flight Focus op het Windows 8-platform.

 

 

Ontwikkeling en lancering van een nieuw, high-performance hybride concept met een laag benzineverbruik in samenwerking met een toonaangevende Duitse autofabrikant. 

 

 

 

Duurzame ontwikkeling, duurzame energie

Ontwikkeling van een concept voor duurzame energiesystemen en ontwerp van een autonomieproject voor energie in Vlieland (Waddengebied)

 

Altran biedt engineeringoplossingen voor de gespecialiseerde Spent Nuclear Fuel (SNF)-opslagsystemen in India om te verzekeren dat deze voldoen aan de voorschriften op het gebied van constructie, temperatuur, beveiliging en kritikaliteit. 

Altran biedt zogenaamde owner’s engineering (OE)-diensten aan het ITER-project. ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) is een experimentele reactor die momenteel onder constructie is op onderzoekscentrum Cadarache. 

 

 

De e-monitoringsdiensten van Altran helpen klanten met het optimaliseren van de prestaties van warmtekrachtcentrales. 

Implementatie van organisatorische veranderingen vanwege MiFID

  • Veranderingen in processen, organisatie, producten en informatiesystemen die het gevolg zijn van de MiFID-regulering
  • Projectmanagement om deze veranderingen, uitgevoerd door verschillende teams binnen de bank, te implementeren

Altran nam deel aan de implementatie van een project voor de creatie van een volledig digitale mobiele bank. 

 

 

Het doel van het project was om een prototype te bouwen van de toekomstige bankterminal van de klant. Onze klant, een grote speler in de financiële sector, was op zoek naar een geïntegreerde oplossing waarmee ze dynamisch konden reageren op het openen en creëren van nieuwe markten. 

 

 

 

 

  • Ontwikkeling van een nieuwe werknemersportal voor de Europese Commissie
  • Implementatie van een concept voor flexibele kantoren voor de gemeente Amsterdam door het digitaliseren van werkprocessen en het verminderen van papieren archieven

Equipment engineering

  • Wereldwijd farmaceutisch bedrijf: equipment engineering voor nieuw gebouw, kwalificatie en validatie 

Kwaliteit en naleving

  • Wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf: kwaliteitssystemen en ondersteuning bij naleving voor modernisatieproject van een fabriek 

Productontwikkeling

  • Toonaangevende producent van medische apparatuur: ontwikkeling van een platte detector

Ontwikkeling van het kwaliteitssysteem, de productkwalificatie en controlemethoden voor vier bekabelingsonderaannemers.

 

 

Cross-media videoportaal

  • Ontwikkeling en ingebruikstelling van een uitgebreide cross-media (3G, settop box en web)-videoportaal, inclusief de provisioning tool chain